Nadali ja Gasquet teise ringi kohtumine on paigutatud nn "öösessiooni", millest publik paraku vahetult osa ei saa, sest Prantsusmaal on alates kella 21-st (kohalik aeg) liikumiskeeld.

Gasquet võitis viimase omavahelise kohtumise Nadali vastu 1999. aastal Prantsusmaal noorteturniiril Petits As, kuid 16 järgmist matši on kaldunud Nadali poolele. Nende 16 matši seas on ka kohtumised French Openil 2005. ja 2018. aastal.

Nadal on mõistagi tänase matši ülikindel soosik. Rahvusvaheline ennustusportaal bet365 pakub näiteks hispaanlase võidukoefitsiendiks 1.01, Gasquet koefitsient on hetkel 26.00.

Nadal ja Gasquet on ka väljaspool väljakut omavahel lähedased sõbrad. Hispaanlane avaldas prantslasele avalikult toetust näiteks 2009. aastal, kui Gasquet dopinguproovist leiti kokaiini, mis mehe enda väitel oli tema kehasse sattunud pärast Miami ööklubis naisterahva suudlemist.

2012. aastal mängis Prantsusmaa lahtistel Gasquet'ga ka Jürgen Zopp, kes pidi avaringis võtma vastu 3:6, 4:6, 6:7 (4) kaotuse.

Peaväljaku programmi avab täna Eesti aja järgi kell 13 naiste teise ringi mäng maailma esireketi Ashleigh Barty ja poolatari Magda Linette'i vahel. Seejärel võtab 9. asetusega tšehhitar Karolina Pliškova vastu ameeriklanna Sloane Stephensi ning enne Nadali ja Gasquet' matši saab 8. paigutusega Roger Federer madistada horvaat Marin Ciliciga.

Eesti publik ootab täna Roland-Garrosi suuruselt teise väljaku Suzanne-Lengleni areeni viimast kohtumist Anett Kontaveidi ja Kristina Mladenovici vahel, mis võiks alata umbes 18 paiku, aga võib sõltuvalt sellele eelnevast meeste matšist Novak Djokovic - Pablo Cuevas alata ka varem või hiljem.