2012. aastal sõideti Sardiinias sügisestes oludes. Rasketes tingimustes oskas saarlane olukorrast maksimumi võtta ning tõusis poodiumi kolmandale astmele. Tegemist oli Tänaku jaoks esimese poodiumikohaga WRC-sarjas.

2017. aastal jahtis Tänak hoogsalt karjääri esimest võitu. Lõpuks saavutas ta selle just Sardiinias. M-Spordiga triumfeerinud Tänaku kohta tõdeti toona, et saarlasel sobib ikka saare peal sõita.

Järgmisel kolmel hooajal on Tänak läinud Sardiiniasse suure soosikuna, kuna reaalsuses on asjad vedanud viltu ning lõpp-protokolli on läinud kirja vastavalt üheksas, viies ja kuues koht. Kõige valusamaks võib pidada 2019. aasta Sardiinia rallit, kus Tänak oli viimase kiiruskatse eel kindel liider.

2019. aasta Sardiinia ralli viimasel katsel vedas Toyota aga Tänakut alt ning saarlane langes liidrikohalt viiendaks. Viimase kiiruskatse eel edestas Tänak teisel positsioonil olnud Dani Sordot 26,7 sekundiga. Tänaku Toyotal kadus punktikatsel aga roolivõim ning finišis kaotas eestlane Sordole 1.30,1-ga. Lisaks Sordole pääsesid mööda veel Teemu Suninen, Andreas Mikkelsen ja Elfyn Evans.

Tänavune Sardiinia ralli sõidetakse 4.-6. juunini. Kokku on kavas 20 kiiruskatset. Testikatse sõidetakse 3. juunil.

MM-sarja üldseis enne Sardiinia rallit:

1. Sebastien Ogier (Toyota) 79 punkti
2. Elfyn Evans (Toyota) 77
3. Thierry Neuville (Hyundai) 57
4. Ott Tänak (Hyundai) 45
5. Kalle Rovanperä (Toyota) 41
6. Takamoto Katsuta (Toyota) 36
7. Dani Sordo (Hyundai) 29
8. Craig Breen (Hyundai) 29