"Maguire pole isegi terve ega vormis. Ma poleks teda võtnud. See valik on arusaamatu," sõnas Ferdinand Briti meediale.

"Ma olen olnud koondises, kus on olnud mängijad, kes pole terved ja mänguvalmid ning pole enda tasemel. Seda on juhtunud Becksiga [David Beckham] ja Wazzaga [Wayne Rooney]. Nii hea kui Maguire ka pole, ta ei ole just Becks või Wazza. Neid, kes pole 100% terved, pole mõtet võtta. Raske on tagasi tulla ja õiget rütmi leida. See tekitab vaid koondises asjatuid arutelusid ja arusaamatusi. Seda ei ole vaja," lisas Ferdinand.

Inglismaa koondist 83 korda esindanud Ferdinand lisas, et tal oleks siiralt hea meel, kui tema arvamus osutuks valeks ja Southgate`i valik õigustaks end.

28-aastane Maguire, kes tegi eelmisel MMil suurepärase turniiri ja aitas inglased poolfinaali, vigastas hüppeliigest mai alguses.

Inglismaa alustab EM-i 13. juunil Wembley staadionil mänguga Horvaatia vastu. Lisaks mängitakse alagrupis Šotimaa ja Tšehhiga.

Inglismaa koondise lõplik nimekiri EM-iks:

Väravavahid: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton)

Kaitsjad: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolverhampton Wanderers), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Madridi Atletico), Kyle Walker (Manchester City)

Poolkaitsjad: Jude Bellingham (Dortmundi Borussia), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham United)

Ründajad: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Aston Villa), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Dortmundi Borussia), Raheem Sterling (Manchester City)