Läti suutis 0:2 kaotusseisust vähendada vahe minimaalseks, ent päästva viigiväravani enam ei jõutud. Lätlased lõpetasid B-alagrupi 9 punktiga kuuendana ja said kokkuvõttes 11. koha.

"Ma arvan, et meeskonna esitus ja tagasitulek olid suurepärased. Kõik tahtsid mängida rahvuskoondises, kõik tegid, mida suutsid. Me ei andnud hetkekski alla," sõnas Hartley, vahendab Läti Delfi. "Meil jäi natuke õnnest puudu, paar õnnestunud põrget."

"Pärast kohtumist ütlesin mängijatele, et olen nende üle uhke. Varupingil innustasid kõik mängijad meeskonnakaaslasi, platsil kõik pingutasid täiega. Mängisime mitme NHL-i mehe vastu. Suutsime nende kiirust pidurdada ja nendega võidelda. Igas matšis pidid kõik mängijad kõvasti tööd tegema. Olen meeskonna üle uhke," jätkas peatreener.

Läti jäi kodustel maailmameistrivõistlustel hätta arvulise ülekaalu realiseerimisega - 24-st võimalusest suudeti väravani jõuda vaid kaks korda. See oli kogu turniiri kõige nõrgem näitaja.

"Mulle tundub, et turniiri alguses lõime mitu korda posti, mis pärssis enesekindlust. Kuid Saksamaa on kiire meeskond, nad avaldasid meile survet. Otsuste tegemiseks ei olnud meil palju aega, kuid võimalusi oli siiski, aga me ei suutnud skoori teha," sõnas Hartley realiseerimata jäänud arvuliste ülekaalude kohta.

Peatreener lisas, et kahjuks said nad vaid ühe mängu pidada publiku ees. "Pealtvaatajatega oli maagiline mäng. Kahju, et see oli nii vaid ühes mängus," lisas Hartley.

Kuigi play-offi uks jäi suletuks, pole kanadalasel koondisele midagi ette heita: " Ma ei süüdista kunagi mängijaid, sest nad andsid endast kõik."

Jäähoki MMi veerandfinaalides kohtuvad Venemaa - Kanada, Šveits - Saksamaa, Soome - Tšehhi ja USA ja Slovakkia. Kõik need mängud on kavas homme.