Ostapenko kaotas eile avaringis 2020. aasta Australian Openi võitjale Sofia Keninile (WTA 5.) kaks tundi ja seitse minutit kestnud kohtumise 4:6, 6:4, 3:6. Otsustavas setis nähti ainult ühte pallingugeimi hoidmist - Kenin murdis Ostapenko servi viiel, Ostapenko vastase oma kolmel korral.

Kenini teise ringi vastane on kvalifikatsioonturniiri läbinud 19-aastane ameeriklanna Hailey Baptiste (WTA 203.), kes mängis avaringis kindlalt 6:1, 6:4 üle 22-aastase venelanna Anna Blinkova (WTA 22.).

Sevastoval ei vedanud samuti loosiga. Tema tänane esimese ringi vastane oli tänavuse Australian Openi finalist, ameeriklanna Jennifer Brady (WTA 14.), kes sai tunni ja 20 minutiga 6:3, 6:3 võidu.

Ainsa Baltimaade naistennisistina on veel üksikmängus konkurentsi jäänud Anett Kontaveit (WTA 31.), kes täna kohtub avaringis Šveitsi esindaja Viktorija Golubiciga (WTA 72.).

Ostapenko on üles antud ka paarismängus, kus tal on koos rumeenlanna Monica Niculescuga 12. asetus. Avaringis tuleb neil vastamisi minna Ukraina - Valgevene paariga Marta Kostjuk/Aliaksandra Sasnovitš.

Meeste turniiril sai täna väärt võidu Leedu esinumber Ricardas Berankis (ATP 93.), kes alistas prantslase Ugo Humberti (ATP 32.). Berankis võitis esimesed kaks setti 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.

Lätlane Ernests Gulbis (ATP 189.) kaotas juba French Openi kvalifikatsiooni esimeses ringis.