Rootsi kaotas esmaspäeva õhtul karistusvisete järel Venemaale 2 : 3. Sellega kustusid lõplikult rootslaste lootused pääseda MM-il veerandfinaali.

Mõistagi on rootslaste põrumine Riias toimuval MM-il tekitanud kodumaal palju vastukaja. SVT eksperdi Jonas Anderssoni sõnul pole põrumise põhjuseks kaotus Venemaale, vaid turniiri kaks esimest mängu, kui Rootsi kaotas vastavalt Taanile ja Valgevenele. "Venemaa vastu mängisid nad tegelikult hästi. Täna näitasid nad, et suudavad neid ohustada küll," sõnas ta.

"See on modernse ajastu suurim põrumine," jätkas ta." Siin pole midagi öelda. See on põrumine. Meeskonna treenerid vastutavad selle eest, nemad panid koosseisu kokku. Selle üle ei saa olla keegi õnnelik, ei mängijad ega treenerid."

"Tavaliselt ütleme, et põrume, kui ei jõua veerandfinaalist edasi. Rootsi jäähoki peab endalt nõudma enamat," lisas teine SVT ekspert Mikael Renberg. "Kuigi meil polnud parim koosseis kohal, oli teistel riikidel sama probleem."

Endise mängija, praeguse jäähokitreeneri Bengkt-Ake Gustafssoni sõnul jäi samuti Rootsi edu kahe esimese mängu taha. "Kohutav algus pani märgi kogu turniirile. Pärast seda oleme siiski muutunud paremaks," sõnas ta Aftonbladeti vahendusel. "Ma ei tea, kas just põrumine, aga hea see pole. See oli väga ootamatu. Võib öelda, et tegu on sensatsiooniga. Usun, et kõik tunnevad nii."

"Hokis on vahed väikesed ja sedapuhku läks nii. Rootsi peaks kuuluma kaheksa parema riigi sekka. Kõik allapoole seda on halb," lisas Rootsi koondise endine väravavaht Tommy Söderström.