Rootsi kaotas Riias jätkuva MMi viimases alagrupimängus Venemaale karistusvisete järel 2:3 ja minetas lootuse veerandfinaali jõuda.

Allvin ütles Aftonbladetile, et Rootsi peaks nüüd eeskuju võtma Soomest, kes on viimastel aastatel olnud selgelt edukam ka noorte maailmameistrivõistlustel ja naiste jäähokis.

"Soomes juhendavad liigatreenerid sageli ka noorte rahvuskoondist. Siis hüppavad nad edasi välismaale, et anda võimalus uutele treeneritele. Rootsis on tunne, et treenerid on aastast aastasse ühed ja samad. Lisaks on tunne, et need, kes muud tööd ei leia, satuvad just sellele tööle," pahvatab Allvin.

Lisaks oleks endise hokimehe sõnul vaja rahvuskoondise juurde täiendavat abipersonali. Tema arvates on peatreeneri vastutusala liiga lai.

"Soomes on koondise peamänedžer Jere Lehtinen ja lisaks on peatreeneril teda toetav personal. Mul pole Johan Garpenlövi (Rootsi peatreener - toim.) vastu midagi, kuid tal on raske nii paljude asjadega ise üksinda hakkama saada," leiab Allvin.

Allvin on Penguinsis töötanud alates 2006. aastast ning on aidanud klubi kolme Stanley karikavõiduni. Ta on esimene rootslasest tipptegevjuht NHLi klubide juures.