"Ma ei tea, kui palju puid peab istutama, et kopterisõitu kompenseerida, kuid kujutan ette, et neid peab olema palju. Ma arvan, et on hea, et ta (Wierer) on selles programmis meiega ja ma loodan, et kopter saab nüüd rohkem kodus püsida," sõnas Samuelsson Aftonbladetile.

Rootsi laskesuusataja on varem korduvalt rääkinud keskkonnateemade tähtsusest ning ostis oma eelmise hooaja auhinnarahade eest muu hulgas ka uue elektrijalgratta.

IBU kliimamuutuse programmi "Biathlon Climate Challenge" raames on fännidel võimalus ühineda võistkondadega, mille kapteniteks on teiste seas Samuelsson, Wierer ja meie koondislane Regina Oja. Need võistkonnad jälgivad oma füüsilist aktiivsust Active Giving treeningrakenduse kaudu, mis arvestab põletatud kalorid ümber istutatud puudeks.

"Eesmärk on 100 000 puud ja praegu oleme jõudnud 70 000-ni," ütles Samuelsson.

Wierer on varem helikopteri teema kohta kommentaari andnud. Ta teatas: "Üks minu sponsoritest maksab kopteri eest. Hea ilma korral lennutab see mind punktist A punkti B. Ma ei pea neli tundi autos istuma, vaid jõuan 30 minutiga koju. See aitab mind palju."