Väljaandes AS avaldatud kirjas ütles Zidane, et ta ei ole treeneriametist väsinud, aga Real ei tundunud jätkamiseks õige koht.

"Lahkusin, sest tunnen, et klubil pole minusse piisavalt usku ja toetust, et keskmises või pikemas plaanis midagi ehitada. Mõistan jalgpalli ja Reali nõudmisi. Kui ei võida, tuleb lahkuda," selgitas Zidane.

"Oleksin tahtnud, et viimastel kuudel oleks minu suhe Reali presidendi ja klubiga olnud pisut teistsugune kui tavalistel treeneritel. Ma ei nõudnud privileege, vaid lihtsalt pisut rohkem mõistmist. Tänapäeval saavad treenerid suuri klubisid juhendada kaks aastat, võib-olla natuke rohkem. Selleks, et töö kestaks kauem, on inimsuhted kõige tähtsamad. Neid tuleb hoida. Seepärast tegi mulle haiget, kui lugesin ajakirjandusest, et kui me järgmist mängu ei võida, ootab mind vallandamine," lisas ta.

Zidane'i sõnul lekitasid Reali juhid ajakirjandusele infot, et teda surve alla panna.

"See oli teadlik lekitamine. See tegi mulle ja kogu tiimile väga haiget. Meelega anti meediale infot, millega tekitati võistkonnas arusaamatusi ja kahtlusi. Õnneks olid mul kutid, kes võitlesid minu eest lõpuni. Kui asjad läksid inetuks, päästsid nad suurepäraste võitudega mu naha," lausus Zidane.

Hispaania meedia andmetel saab Reali uueks juhendajaks ilmselt argentiinlane Mauricio Pochettino. Teine võimalus on klubi endine ründetäht Raul Gonzalez.