Eesti Jalgpalli Liidu avalike suhete juhi Mihkel Uibolehe sõnul on selline juhtum Eestis esmakordne: "Koondiste tasemel ei ole küll sellist juhtumit varem olnud," sõnas ta portaalile Soccernet.ee.

Uiboleht lisas Delfile, et koroonapandeemiaga seoses töötati välja UEFA Return To Play juhend, mille alusel kõik rahvusvahelised võistlused toimuvad. "Üks juhendi osa on see, et kõik koondislased peavad andma koroonateste. Eesti jalgpalliliidul pole võimalik sellistest reeglitest mööda vaadata," sõnas ta. "Eesti võistlustel kehtivad Eesti jalgpalliliidu reeglid, aga rahvusvahelistel võistlustel ikkagi FIFA või UEFA reeglid."

"Mängija esindaja ütles meile, et ta ei soovi testi teha. Me mõistame seda otsust ning ei suru midagi peale. Testimine on vabatahtlik," jätkas Uiboleht. "Selle tulemus on aga see, et rahvusvaheliste reeglite tõttu pole meil võimalik teda mängule lasta."

Uibolehe sõnul ei tähenda antud juhtum, et Usta jaoks oleks koondiseuks nüüd suletud. "Meie poolt on ta endiselt koondisesse oodatud," lisas ta.

Usta juhtumi osas võttis sõna ka Riigikogu liige Kalle Grünthal (EKRE). "Keeldumist andekas noormängija koondisest välja arvata põhjendate järgmiselt: „Austades nii UEFA reegleid, kui ka üksteist ja vastaseid peame vajalikuks kogunemiseelsete testide korraldamist ning oleme sunnitud teile teavitama, et juhul, kui Taaniel Usta loobub SARS-Cov-2 PCR testi tegemast, loeme seda Eesti U19 koondise juunikuises laagris mitteosalemise põhjuseks“. Minule laekunud informatsiooni alusel soovin teada järgmist. 1. Kas Eestis kehtib Eesti Põhiseadus või UEFA reeglid?2. Millistele Eesti!!! õigusaktidele tuginedes Te survestate noormängijat ennast pidevalt testima?" kirjutas ta sotsiaalmeedias.