"Hoolimata ringraja meditsiinipersonali ja kõikide Šveitsi ratturit abistanud inimeste pingutusest suri Dupasquier kahjuks saadud vigastustesse," teatas MotoGP sari. "Saadame kogu MotoGP perekonna nimel armastusavalduse tema meeskonnale, perekonnale ja lähedastele. Jääme sind sügavalt igatsema, Jasin. Sõida rahus."

Noormehe meeskond Prustel GP kirjutas: "Oleme laastatud ning oleme sel ajal mõtetes Jasoni perega. Sind jäädakse sügavalt igatsema ega unustata kunagi."


Öösel tehti Dupasquierile Firenzes Careggi haiglas rinnapiirkonna operatsioon. Kliiniku pressiesindaja ütles AFP-le, et see tehti "vaskulaarse kahjustuse" tõttu. "Raske ajukahjustus püsib. Ta jääb väga tõsises seisundis intensiivravisse," lisati hommikul haiglast rohkem detaile avaldamata.

Dupasquieri meeskond Pruestel GP võttis end täna toimuvast põhisõidust maha ning kirjutas hommikul Facebookis, et šveitslase seisund on "jätkuvalt kriitiline".

Ajalehe Gazzetta dello Sport teatel sai Dupasquier eriti tõsiseid vigastusi pea piirkonda. Ööl vastu pühapäeva tehti noorele mehele Careggi neuroloogia kliinikus esimene operatsioon. Pärast kompuutertomograafia uuringut otsustati pea- ja kõhuvigastusi esialgu mitte opereerida, vaid esimene lõikus tehti rinna piirkonnas. Ülejäänud operatsioonid pandi praegu ootele, et mitte riskida Dupasquieri seisundi halvenemisega.

Dupasquier kukkus kvalifikatsiooni lõpus, sõites otsa tema ees sõitnud jaapanlasele Ayumu Sasakile, kes kukkus samuti raskelt. Kvalifikatsioon lõpetati punaste lippudega.

Kõrge õhulennu teinud Sasaki puhul sai ruttu selgeks, et tema tervis on korras, kuid Dupasquier võitleb veel edasi. Avariisse sattus kolmanda ratturina ka hispaanlane Jeremy Alcoba, kes tunnistati samuti terveks. Video põhjal tundub, nagu oleks Alcoba oma rattaga Dupasquierist pea lähedalt üle sõitnud.

Eile kirjutas Šveitsi leht Blick, et Dupasquieri juures viibivad haiglas tema peamehaanik ja sõber. Šveitsist olid Firenze poole teel ka tema vanemad, endine motokrossisõitja Philippe Dupasquier ning ema Andrea.

Dupasquier tegi Moto3 klassi debüüdi 2020. aastal Prustel GP tiimis. Sel hooajal on ta punkte teeninud kõigilt esimeselt viielt võidusõidult, parim koht on olnud Jerezis Hispaania GP seitsmes. Käimasoleva Itaalia GP eel hoidis ta üldarvestuses 27 punktiga 10. kohta.