Praeguseks on Ratasepp läbinud ka kaheksanda ja üheksanda maratoni, mille tulemusteks olid vastavalt 3:36.14 ning 3:31.18. Katsumusele tõmbab ta joone alla pühapäeva hommikul. Praegu on ta seadnud uueks eesmärgiks läbida viie ööpäevaga kümme maratoni. Seejärel ootab ees juba analüüs, miks esimest seatud eesmärki ei õnnestunud täita.

Praeguse seisuga saab Ratasepp öelda, et komistuskivideks olid külm ja vihmane ilm ning energia taastamise mure.

„Minu jaoks oli kindlasti kõige keerulisem see hullumeelne ilm, mis terve kevade meid on saatnud. Kahe maratoni jooksmine selles ilmas on väga suurt väljakutset pakkuv,” sõnas Ratasepp, kes pidas vahepeal selga tõmbama ka riided, mida ta kasutab talvel miinuskraadidega joostes.

Eriti tõsiseks osutus aga energia taastamise mure. Nimelt kulutas Ratasepp palju energiat, kuid vajalikku söögiisu ei tekkinud. Viimase maratoni ajal jõi ta ainult 600 ml koolat ja 600 ml vett. Seega kulutas Ratasepp umbes kümme korda rohkem energiat kui ta suutis asemele süüa.

„Kui kiiresti jooksed, siis närvisüsteem häirib söögiisu,” selgitas ta. „Kiire jooks on intensiivne ja ma ei suuda energiat tarbida.”

Vaata juba videost, kus Ratasepp räägib, miks asjad sel korral plaanitult ei läinud ja mida ta seekordsest ettevõtmisest õppinud on.