Mäletatavasti tulid kergejõustikujuhid möödunud aastal välja uue süsteemiga, kus võitja selgub alles viimases voorus. Viie katse põhjal selgitatakse kolm paremat, kelle tulemused seejärel nullitakse, ja esikoha saatuse määrab üksainus hüpe. Formaati katsetati esmakordselt mullu augustis toimunud Stockholmi Teemantliiga etapil kaugushüppes.

Reedesel Teemantliiga etapil langes reegli ohvriks ameeriklanna Allman. Allman heitis teises voorus 65.57, millega oli kindel liider. Viimases voorus aga, kus tulemused nulliti, piirdus ta 58.58-ga. Võidu teenis viimases voorus 61.35 heitnud kuubalanna Yaime Perez. Parimal katsel sai ta kirja 63.75, mis oli ligi kaks meetrit vähem kui Allmani tulemus.

Uus reegel on saanud kergejõustikumaailmas kõvasti kriitikat. Hiljuti kritiseeris seda meeste odaviske esinumber Johannes Vetter. "See reegel pole loogiline," vahendas Iltalehti sakslase sõnu. "Nad püüavad kergejõustikut uuesti leiutada."

Vetteri sõnul peaks Teemantliiga juhid õppust võtma soomlastelt. "Soomes on võistlusest kolmetunnine otseülekanne, kus kõik väljakualad nähakse ära. See on äge ja ka sportlaste jaoks väga oluline," sõnas ta. "Kõik on suhtluses kinni. Teemantliiga korraldajad ja Rahvusvahelise kergejõustikuliidu juhid ei aruta asju sportlastega."