Nike katkestas igasugused sidemed Neymariga juba 2020. aasta augustis, kuid ei olnud tänaseni põhjust välja öelnud. Värskelt on selgunud, et põhjuseks oli juhtum, milles Neymari kahtustatakse Nike'i töötaja suhtes toime pandud seksuaalse ahistamise aktis, vahendab BBC.

Neymari pressiesindaja ütles, et pallur on seksuaalset kallaletungi eitanud ning lõpetas Nike'iga koostöö ärilistel põhjustel.

"Neymar juunior kaitseb end jõuliselt nende alusetute rünnakute ja väidete eest, mida seni pole esitatud," ütles mängija esindaja esimest korda uudisest kirjutanud Wall Street Journalile.

Nike'i sõnul teatas nende töötaja juhtunust 2018. aastal, kuid soovis esialgu uurimist vältida ning asja konfidentsiaalsena hoida. Järgmisel aastal tellis ta siiski selles küsimuses sõltumatu uurimise. Nike'i kinnitusel uurimine aga ühegi tulemuseni ei jõudnud.

Väidetav ohver jääb avalikkusele teadmata. "Austame jätkuvalt töötaja konfidentsiaalsust ning tunnistame, et see on tema jaoks olnud pikk ja keeruline kogemus," teatas Nike.

Täna on Neymar postitanud oma Instagrami lehele pika avalduse, milles ütleb, et Nike ei andnud talle isegi võimalust end kaitsta. "Mulle ei antud isegi võimalust teada, kes see inimene oli, kes end puudutatuna tundis. Ma isegi ei tunne teda," ütles Neymar.

2019. aasta juulis lõpetas Brasiilia politsei uurimise Neymari väidetavas vägistamisjuhtumis tõendite puudumise tõttu. Jalgpallurit süüdistas vägistamises Brasiilia modell Najila Trindade, kes ütles, et Neymar tegi seda sama aasta mais ühes Pariisi hotellis.

Süüdistused tulid päevavalgele esimest korda läbi Neymari enda Instagrami konto, kuhu ta postitas seitsmeminutilise video, öeldes, et teda sellises kuriteos süüdistatakse, avaldades ka WhatsAppi sõnumid ja pildid, mida ta väidetavalt selle modelliga vahetas. Seda tehes üritas Neymar tõestada, et midagi nii tõsist, nagu modell väidab, tegelikult ei juhtunud.

Hiljem süüdistas politsei Trindadet laimus, kuna naine vihjas, et võimud võivad olla korrumpeerunud. Modellile pöörasid selja ka mitmed advokaadid.