Saksamaal Kölnis toimuval Euroliiga Final Four turniiril kindlustas esimesena pääsu finaali Istanbuli Anadolu Efes, kes alistas oma 2019. aasta finaalivastase ja koroonapandeemia tõttu vahele jäänud hooaja tõttu ka tiitlikaitsja staatust omanud Moskva CSKA 89:86, kuigi juhtis kolmandal veerandajal lausa 21 punktiga. Kell 22 kohtuvad teises poolfinaalis põhiturniiri võitja Barcelona ja Milano Olimpia.

CSKA viskas mängu esimese korvi, kuid ei pääsenud pärast seda enam kordagi juhtima. Efes võitis avaveerandi 25:15 ja poolaja 49:37. Kolmandal veerandil juhtis Türgi klubi neljal korral 21 punktiga, kuid viimase veerandi lõpuks oli see edu sulanud vaid ühele silmale.

1.08 enne kohtumise lõppu tabas Nikita Kurbanov vabavisked, mis tegid CSKA poolt vaadatuna seisuks 86:87. Efesi üks vedajaid Rodrigue Beaubois eksis 46 sekundit enne lõppu kahepunktiviskel, Bryant Dunston jättis lauavõitluses palli Efesile, kuid Shane Larkin ei saanud sisse ka kaugviset 37 sekundit enne lõppu. 26 sekundit hiljem eksis Darrun Hillard CSKA poolelt kolmesega ning 7 sekundit enne lõppu pidi ta vea tegema Larkinile, kes tabas kahest vabaviskest viimase, jättes CSKA-le veel pärast timeouti viimase rünnaku võimaluse. Tiitlikaitsja mängis Will Clyburni kolmese peale, mis ei tabanud.

Efesi resultatiivseim oli Vasilije Micic 25 punkti, 6 korvisöödu ja 3 laupalliga (2p-visked 4/8, 3-p visked 3/7, vabavisked 8/9). Sertac Sanli toetas teda 19 punkti ja 9 lauapalliga, Beaubois lisas 15, Larkin 11 ja Krunoslav Simon 10 punkti.

CSKA edukamad olid Clyburn 26 punkti ja 7 lauapalliga, Daniel Hackett 17 punktiga, Iffe Lundberg 15 punktiga ning Tornike Shengelia 10 punkti ja 7 lauapalliga.

1. poolfinaali statistika:

Mängu parim Vasilije Micic:

Teises poolfinaalis pakkusid Barcelona ja Milano tõelise trilleri. Barcelona oli teisel veerandil saanud nautida 11-punktilist eduseisu ja Milano juhtis kolmandal veerandil kõige rohkem 8 silmaga, kuid 1.44 enne lõppu olid tablool ikkagi viiginumbrid 82:82.

31 sekundit jäi mängida, kui Milano palli mängu sai panna, kuid Kevin Punter ei sopsanud välja mängitud kolmepunktiviset. 0,8 sekundit enne lõppu tabas hoopis võidu toonud keskpositsiooniviske Cory Higgins. Milano võttis veel aja maha, kuid Punteril, kellele pall toimetati, enam nii vabalt visata ei lubatud.

Punter oli ka Milano resultatiivseim 23 punktiga, Nikola Mirotic vedas Barcelonat 21 punktiga. Viimasel veerandil kukkus Barcelonal halvasti jala peale Kreeka tagamängija Nick Calathes, kes lahkus väljakult meeskonnakaaslaste toel. Kas ta finaalis Šarunas Jasikeviciuse meeskonda aidata saab, pole veel selge.

Mängu statistika:

MVP statistika: