Kõik korraldajad said ühe vastase ise valida, Eesti otsustas lõunanaabri Läti kasuks. Tugevaimast loosikausist tuli meile Prantsusmaa, järgmisest Saksamaa, kolmandast Slovakkia ja nõrgimast Horvaatia.

Vaadates teisi gruppe, pole loosil häda midagi. Kõik võimalused on mängida alagrupis vähemalt kolmanda koha eest, soosikud on Prantsusmaa ja Saksamaa. Alagrupist saab edasi neli esimest, see peaks olema küll miinimumeesmärk.

A-grupp: Poola, Belgia, Serbia, Ukraina, Kreeka, Portugal

B-grupp: Tšehhi, Itaalia, Sloveenia, Bulgaaria, Valgevene, Montenegro

C-grupp: Soome, Venemaa, Holland, Türgi, Hispaania, Makedoonia

D-grupp: Eesti, Läti, Prantsusmaa, Saksamaa, Slovakkia, Horvaatia

Play-off'ides kohtuvad D-grupi võistkonnad B-grupi omadega: esimene neljandaga, teine kolmandaga, kolmas teisega ja neljas esimesega.

Enne loosi:

Üks alagrupiturniir toimub 1.-9. septembrini Tallinnas Saku Suurhallis, lisaks on korraldajateks Soome, Poola ja Tšehhi.

Alagrupiturniirid toimuvad Tallinnas, Krakowis, Ostravas ning Tamperes, kaheksandikfinaalid ja veerandfinaalid peetakse Gdanskis ja Ostravas. Kaks ja pool nädalat kestev finaalturniir kulmineerub 18. ja 19. septembril Katowices, kus peetakse poolfinaalid ja medalimängud.

Ühe vastase saab iga alagrupiturniiri korraldaja ise valida, ülejäänud vastased loositakse. Mitteametlikult on teada, et Eesti on valinud alagrupikaaslaseks Läti.

Kui kõik korraldajad on oma valiku teinud, siis ülejäänud 16 riiki asetatakse Euroopa edetabeli alusel nelja loosigruppi. Kokku moodustatakse neli kuueliikmelist alagruppi, millest play-off'i pääseb neli esimest.

Kõik osalejad (sulgudes koht edetabelis):

Korraldajad

Poola (5.)

Tšehhi (12.)

Soome (13.)

Eesti (16.)

Ülejäänud

Serbia (1.)

Venemaa (2.)

Belgia (3.)

Itaalia (4.)

Prantsusmaa (6.)

Sloveenia (7.)

Holland (8.)

Saksamaa (9.)

Bulgaaria (10.)

Türgi (11.)

Ukraina (14.)

Hispaania (15.)

Slovakkia (17.)

Kreeka (18.)

Valgevene (19.)

Portugal (20.)

Montenegro (21.)

Läti (23.)

Makedoonia (24.)

Horvaatia (27.)