Esimest hooaega Barcelonat juhendav Šarunas Jasikevicius ütles intervjuus portaalile 15min.lt, et tal oli enne Kölnis peetavat finaalturniiri kindel plaan.

"Panin Final Fouriks heasse vormi tõusmisele suurt rõhku. Meil on sellest hooajast juba hea näide olemas - enne Hispaania karikasarja otsustavaid mänge olime samuti heas seisus. Lõpuks näitasime väga head korvpalli. Proovime Euroliiga Final Fourile samade ideedega peale tulla," rääkis leedulane.

Jasikeviciuse sõnul loodab Barcelona näidata samal tasemel mängu nagu veerandfinaali viiendas kohtumises. Esimeses neljas matšis oli Barcelona Peterburi Zenitiga suures hädas, aga kõige tähtsamal hetkel loksus nii kaitse kui ka rünnak paika.

Muidu Jasikeviciust jumaldavas Leedus hakkasid Zeniti-seeria ajal kõlama kahtlusenoodid. Enamasti on tema ranget distsipliini nõudev mänguplaan tulemust toonud, aga veerandfinaalis oli Barcelona kohati täiesti kipsis.

"Olen kursis, kuidas minust räägitakse. Kui läheb halvasti, öeldakse, et mäng on liiga aeglane ja raamides. Jah, on küll raamides, aga mitte nii palju nagu kriitikud arvavad. Ja kui läheb hästi, öeldakse, et oleme füüsilised, distsipliin on paigas ja mängijad teavad, mida vaja teha on. Nii kaua kui treener olen, jääb jutt alati samaks. Teised treenerid rõhutavad vastupidiseid asju: tuleb mängida kiirelt, palluritele tuleb vabadust anda ja nii edasi," arutles Jasikevicius.

"Tunnistan, et oleme kohati kehva korvpalli mänginud, näiteks neli esimest kohtumist Zenitiga. Nagu Brandon Davies ütles, siis tulime raskustest ühtsena välja. See oli meile hea õppetund," lisas ta.

Jasikevicius loodab, et favoriidikoorem Barcelona mängijaid liigselt ei sega.

"Pole lihtne mängijate mõtteid lugeda. Suuremal või vähemal määral peab igaüks endaga hakkama saama. Kindlasti ei tule kõigil mäng hästi välja, nii asjad juba on. Närvis olemine on normaalne. Ma arvan, et teised võistkonnad on samas seisus," lausus ta.

Barcelona ja Milano poolfinaal algab reedel kell 22, kolm tundi varem lähevad vastamisi Anadolu Efes ja CSKA. Finaal peetakse pühapäeval.