Vastavalt Valgevene meistrivõistluse reglemendile, meeskonnad, kes on saanud neli esimest kohta regulaarses meistrivõistluses, läbivad 1/8-finaali staadiumi, pääsedes otse veerandfinaalidesse ja sellel hooajal on see reegel täielikult jõuvahekordi peegeldanud. Esimene nelik oli terve regulaarse meistrivõistluse kestel vastastest peajagu üle ja vahe võistluse neljanda koha saanud ning viienda Dorozhniku vahel moodustas absoluutselt õiglaselt tervelt üheksa punkti. Ning samal ajal kui meeskonnad tabeli alumisest osast võitlesid õiguse eest kohtuda tippnelikuga veerandfinaalis, on hooaja juhtivad meeskonnad korraldanud endale väikesed kogunemised enda vormis hoidmiseks.

1/8-finaali seeriad mängiti kahe võiduni ja vaid meeskondadel Dynamo BNTU ning Lide läks võitja väljaselgitamiseks vaja kõiki kolme mängu. Ehkki midagi ootamatut siin ei juhtunud: pärast kodust hävitustööd (10:2), suurt lüüasaamist väljasõidul (0:5) naasid dynamolased koju ja jätsid kuivale autsaideri 3:0, kohtudes veerandfinaalis Gomeli VRZga. Teistes paarides läks Borisov-900 oodatult mööda Okhrana-Dinamost (4:2, 3:2), Dorozhnik ei jätnud UVD-Dinamole šansse (4:0, 5:2). Ja vaid Minsk suutis pääseda teise vooru, omades vastastest madalamat sõelumistulemust. Ehkki tuleb tunnistada, et tõsist erinevust tugevuses kaheksanda ja üheksanda Valgevene meeskonna vahel ei ole – Minsk sai kaks korda jagu Svetlogorski TsKKst (5:2, 3:2) ning kohtus kehtiva meistriga – Orša Viteniga.

Ei saa öelda, et veerandfinaalid kujunesid kergeks jalutuskäiguks tippneliku jaks, kuid nagu ka 1/8-finaali staadiumil, kujunes vaid ühe paari puhul seeria kahest mängust pikemaks: Stolitsa jäi ootamatult alla Borisov-900le esimese mängu järgses penaltiseerias (1:2), kuid seejärel siiski võttis kindla revanši külas, hävitades vastase seisuga 8:2. Viteni meistrid liiguvad enesekindlalt oma eelmise aasta edu kordamise suunas: poolfinaali pääsesid nad allutades Minski (3:2, 8:3). Teise koha saanud VRZ mängis esimeses kohtumises enesekindlalt üle Dynamo BNTU (5:1), teises aga viis asja mängujärgsete penaltiteni, mille siiski osutus tugevamaks (5:4). Veel üks Valgevene meistrivõistluse Gomeli klubi tegi comebacki esimeses mängus Dorozhnikuga, muutes teise poolaja jooksul seisu 1:3 seisuks 5:4, teises saavutas juba ilma seiklusteta võidu 3:1. Seega kolmas veerandfinaali mäng on jäänud mängida ainult Stolitsal, kuid olgem ausad: Borisov-900 võit selles oleks midagi erakorralist.

Kõige olulisem vaatemäng stardib poolfinaali mängude näol mai lõpus ja neid mänge ei soovita kindlasti maha magada. Valgevene liidrineliku arveteklaarimiste näol on alati tegemist säravate mängudega, mille tulemus on ettearvamatu, seetõttu on neid alati väga põnev jälgida.