100 km pikkune ultramaraton kulges üle mägise piirkonna ning vahepeal tuli sportlastel tõusta ka üle 1000 m merepinnast. Mägedesse jõudes tabasid sportlasi aga keerulised ilmastikutingimused. Rahe, jäävihm ja tugev tuul viisid 21 sportlast alajahtumiseni ja surmani.

Kohalik karjus Zhu Keming suutis aga kuus sportlast toimetada koopasse, kus ta nad üles soojendas ja süüa andis. Karjusel õnnestus päästa kolm meest ja kolm naist.

„Olen talle ääretult tänulik. Ta päästis mind,” vahendab BBC päästetu Zhang Xiaotao sõnu. „Temata oleksin jäänud välja külma kätte.”

Zhu ise jäi tagasihoidlikuks ning sõnas Hiina riiklikule meediale, et tegi seda, mida samas olukorras oleks teinud iga inimene. „Kahjuks oli seal veel inimesi ja ma ei suutnud kõiki päästa,” sõnas Zhu. „Nägin seal juba kahte surnukeha. Ma ei saanud nende heaks enam midagi teha. Mul on väga kahju.”

Ilmastikuolude karmimaks muutumise järel alustati koheselt suure päästeopratsiooniga ning tööle asus 1200 päästjat. Inimeste otsimiseks kasutati nii termokaameraid, radareid kui ka droone. Maalihete järel muutusid päästetööd veelgi raskemaks. Kokku osales ultrajooksul 172 inimest.