Esmaspäeval otsustasid Riia linnapea Martinš Stakis ja Läti välisminister Edgaras Rinkevicius MM-i koondiseid majutava hotelli eest eemaldada Valgevene ametliku puna-rohelise lipu ja asendada selle ajaloolise valge-puna-valge lipuga, mida kasutab Valgevene opositsioon.

Otsus tuli pärast seda, kui Valgevene ametivõimud sundisid pühapäeval Ateenast Vilniusesse teel olnud reisilennuki Minskis maanduma ja röövisid pardal olnud Valgevene opositsioonilise ajakirjaniku Raman Pratasevitši.

Rahvusvahelise jäähokiliidu (IIHF) president Rene Fasel, kellel on Valgevene presidendi Aljaksandr Lukašenkaga head suhted, teatas täna, et alaliit mõistab Läti ametivõimude käitumise hukka.

"Lipu vahetamine on lubamatu. Me ei hakka võistlusareenidel lippe vahetama. Ühtlasi palume MM-i ja alaliidu lipu kõnealuse hotelli eest eemaldada," vahendas Faseli sõnu Venemaa uudisteagentuur TASS.

Linnapea Stakis teatas seepeale, et jäähokiliidu lipp koristatigi ära, aga ametlikku Valgevene lippu tagasi ei panda.

"Kõik peavad valima poole, keda toetada. Kas toetame vabadust igatsevaid ja selle eest taga kiusatud inimesi või verist ja kontrollimatut diktaatorit. Mina tegin oma valiku ära. Jätkame Riia avalikust ruumist rahvusvahelise jäähokiliidu lippude eemaldamisega," kirjutas Stakis sotsiaalmeedias.

Jaga
Kommentaarid