See, et finaalseeriani jõudsid välja meistrivõistluste põhiturniiri võitja Kemi ja kahe viimase mängitud hooaja meister KaDy, oli ehk ülimaks seaduspärasuseks. Ei saa öelda, et ToPV või Akaa pole välja teeninud õigust kulla eest võidelda, kuid justnimelt Kemi ja KaDy vaheline seeria tõotas kujuneda selle hooaja kulminatsiooniks. Fännid ei pidanud oma ootustes grammigi pettuma – sädemeid lendas pea igas selle vastasseisu episoodis.

Seeria esimene mäng toimus Jyväskyläs ja meeskonnad kinkisid fännidele tõelise saalijalgpallielamuse rohkete väravate, võitluse ja intriigiga, mis püsis viimaste sekunditeni.

KaDy jalgpallurid, mäletades Kemile allajäämist oma parketil meistrivõistluste põhiturniiri käigus (3 : 4), olid täis otsusekindlust, et seeriat võiduga alustada. Olgugi et läbi raskuste, saavutasid nad siiski soovitud tulemuse – 5 : 4. Meistrivõistluste põhiturniiri ajal lõppes sõit Kemisse KaDy jaoks peadpööritava eduga, märtsis hävitati tulevane meistrivõistluste võitja koduparketil seisuga 9 : 1. Kindlasti ei oodanud keegi sarnase stsenaariumi kordumist teises finaalkohtumises, vastupidi, Kemi mängijad pidid haarama kinni igast võimalusest, et hooaega kolmanda mänguni pikendada. See neil ka õnnestus, olgugi et kõige keerulisemas võitluses, kuid peremehed murdsid KaDy vastupanu, lüües otsustava värava lisaajal (3 : 2). Selle võidu nimel panustasid Kemi jalgpallurid tohutul hulgal füüsilist ja moraalset jõudu ning tõenäoliselt sai see kolmandas otsustavas mängus peamiseks lüüasaamise põhjuseks. KaDy osutus võitluses kulla eest paremini ettevalmistunuks – juba esimesel poolajal oli seis 4 : 1 nende kasuks ja mängu teise poolaja ülesanne seisnes vaid selles, et mängida tähelepanelikult kaitses ning mitte lasta vastasel tagasi mängida. Kemi jalgpalluritel õnnestus pärast vaheaega üks värav tagasi mängida, ent sellega nende jõuvarud ka lõppesid – 4 : 2, KaDy saab kolmandat korda järjest meistriks, arvestades seda, et eelmisel aastal tiitlimänge ei toimunud.

Samuti tasub märkida, et pronksimängus sai ToPV seisuga 5 : 3 Akaa käest lüüa, võites medalid neljandat korda nelja viimase lõpuleviidud hooaja jooksul.

Jaga
Kommentaarid