Sama tehakse järgmistel etappidel, kutsudes osalejaid võistluspaiga läheduses paiknevatest lastekodudest. Lisaks neile viiele on avavõistlusele end kirja pannud 61 last, kuid registreerumine jätkub veel.

„Raja tegime parasjagu keerulise, see esitab kogenumale sõitjale väljakutse, aga samas annab hea õpetuse algajale,“ sõnab üks korraldajatest Kristo Aroella.

Lisaks võistlemisele on osalejatel võimalik tutvuda võidusõidutehnikaga. “Kohale tuleb ralli- ja rallikrossiautosid, samuti krosskarte. Samuti teeme nendega näidissõite,“ ütleb Aroella.

Noored Roolis – A1M Motorsport sarja eripärana ei pea osalejad omama autot ja radu läbitakse koos juhendajaga. Kõik osalejad sõidavad korraldaja poolt välja pandud Renault Twingodega ning juhendajaks kõrvalistmel on endine või praegune võidusõitja. Võisteldakse kahes vanuseklassis – 8-12aastased ja 13-15aastased – ning kummaski peetakse eraldi arvestust poistele ja tüdrukutele, lisaks toimub ka juhendajate võistlus.

Eesti Noored Roolis MTÜ ja Eesti Autospordi Liidu koostöös korraldatav sari koosneb tänavu kuuest etapist. Olemuselt on tegemist vigursõiduvõistlustega, mis peetakse radadel üle Eesti: Lange Motokeskus (kaks võistlust), LaitseRallyPark, Audruring, Kulbilohu krossirada ja Kehala Ring. Igal võistlejal on igal etapil kolm katset, millest läheb arvesse parim tulemus.