Draama algas juba sõidu eel, kui pool tundi enne starti selgus, et kvalifikatsiooni võitnud Charles Leclerc Ferraril ei saa tehniliste probleemide tõttu starti tulla. Nii alustas esimesena sõitu hoopis Verstappen, kes juhtis etappi algusest lõpuni.

Verstappeni järel sai teise koha Carlos Sainz (Ferrari) ja kolmanda Lando Norris (McLaren). Esikuuikusse mahtusid veel Sergio Perex (Red Bull), Sebastian Vettel (Aston Martin) ja Pierre Gasly (AlphaTauri).

Must päev oli täna aga Mercedese jaoks. Kolmandal kohal olnud Bottas käis 31. ringil boksis, mis sai aga soomlasele saatuslikuks. Nimelt ei saanud mehhaanikud soomlase paremat esimest ratast lahti, väidetavalt oli üks polt kinni kiilunud. Nii ei saanud soomlase masinal enam rehvi vahetada ning Bottas oli sunnitud sõidu katkestama.

Kuuendalt kohalt alustanud Bottase tiimikaaslane Hamilton kõrgemale ei tõusnudki. Britt käis sõidu ajal enne konkurente boksis, kuid Mercedese strateegia edu ei kandnud ning britt langes lõpuks seitsmendaks. Küll aga sai Hamilton kiireima ringi eest ühe lisapunkti.

Võidukas Verstappen kerkis 105 punktiga MM-sarja üldliidriks, mis on tema karjääris esimene kord etapi järel sarja juhtida. Hamilton kaotab talle nelja silmaga. Kolmandaks kerkinud Norris jääb Verstappenist juba 49 punktiga maha.


ENNE SÕITU:

Monaco etappi alustab esimesel stardikohalt Charles Leclerc Ferraril. Teiselt positysioonilt tuiskab rajale Max Verstappen Red Bullil ja kolmandalt kohalt saab lähte Valtteri Bottas Mercedesel. Seitsmekordne maailmameister Lewis Hamilton alustab oma Mercedesega seitsmendast stardiruudust.

Monaco etapi eel on MM-sarja üldarvestuses liidriks Hamilton 94 punktiga. Teine on Verstappen 80 punktiga ja kolmas Bottas 47-ga.

Monaco etapile antakse start kell 16.00.