Võistlustrass viis sportlased üle mägede ning vahepeal tõusti ka üle 1000 m merepinnast. Mägistel aladel muutusid ilmastikutingimused aga väga keerulisteks. Osalejaid tabasid rahetormid, jäävihm ja tugev tuul, kirjutab Reuters.

„Vihm muutus aina tugevamaks ja olud läksid aina keerulisemaks,” rääkis Mao Shuzhi, kes pääses katsumusest eluga. Tema keeras enne mägedesse jõudmist otsa ringi ja naasis stardipaika, kuna tal hakkasid juba eelnevalt tekkima alajahtumise tunnused.

„Alguses kahetsesin oma otsust. Hiljem nägin oma hotellitoa aknast, et ilm muutus veelgi hullemaks ja seejärel olin juba veidike rõõmsam, et katkestada otsustasin,” sõnas ta Reutersile.

Ilmastikuolude karmimaks muutumise järel alustati koheselt suure päästeopratsiooniga ning tööle asus 1200 päästjat. Inimeste otsimiseks kasutati nii termokaameraid, radareid kui ka droone. Maalihete järel muutusid päästetööd veelgi raskemaks, kuid praeguseks on kindlaks tehtud, et ultrajooksul startinud inimestest hukkus 21. Kokku oli osalejaid 172.

Võistluse korraldajate suunas on praeguseks tehtud juba kõvasti kriitikat, kuna ilmateade oli lubanud ekstreemseid olusid, kuid vaatamata sellele võistlus ikkagi toimus.