Egon Kaur sõitis teelt välja Portugali ralli teise päeva teisel kiiruskatsel. „Tundub, et parempoolse esimese ratta velg läks pooleks. Kui rehv puruneb, on auto juhitav, kuid meil läks masin vasakkurvis lihtsalt otse. Rooli pööramisele ei reageerinud," selgitas koos kaardilugeja Silver Simmiga kihutav Kaur.

Eestlased sõitsid kraavi ja auto rullus üle katuse. Õnnetuseks oli samas betoonist kamakas, mis lõhkus masina turvapuuri. Jätkamine polnud võimalik. Mis aga veelgi hullem, auto vajab väga suurt ja tõsist remonti. Juba kahe nädala pärast sõidetava Sardiinia ralli ajaks seda korda ei saa.

„Õnneks oli meil kindlustus ja see võimaldab auto korda teha. Paraku võtab see aega. Kui soovime Sardiinias võistelda, tuleks rentida uus masin, kuid seda viimasel hetkel tehes on hinnad kallid," nentis Kaur. „Praegu ei oska ma veel ütelda, mis edasi saab."

Hooaja eel seadis Kaur eesmärgiks püüda WRC 3 klassis kõrget kohta. Ta alustas hooaega Soome talverallil, kus sai teise koha. Kuna arvesse läheb viis etappi, oligi tal plaanis tänavu osaleda viiel MM-rallil. Paraku võib Portugalis juhtunud õnnetus tõmmata kriipsu peale kogu hooajale.

„Portugalist jäävad punktid saamata ja see on tugev löök," lausus Kaur. „Ma võin küll valida endale ka kuuenda ralli - halvim tulemus arvatakse maha - kuid praegu on sellest vara rääkida. Kui ikkagi Sardiiniasse minna, tuleb see ju ka plaanitust kulukam." Kaur lisas, et kindlasti tahab ta stardis olla Rally Estonial ja sügisel Jyväskyläs.

Video avariist: