20-aastane Vips alustas sõitu kuuendalt kohalt ja suutis eduka võistluse jooksul kahe koha võrra tõusta. Lõpuringidel ründas eestlane maruliselt ka Oscar Piastri positsiooni, kuid esikolmikusse murda ei suutnud. Kahjuks oli enne seda mitu ringi rajal olnud turvaauto, sest Bent Viscaal ja David Beckmann tegid avarii.

Tänase sprindi, mis peeti vihmamärjal rajal, lõpetas esimesena eestlase tiimikaaslane, 19-aastane uusmeremaalane Liam Lawson. Hiljem tuli aga uudis, et Lawson on diskvalifitseeritud.

Võistlusjärgses kontrollis avastati, et Lawsoni masina gaasipedaal ei vastanud tehnilistele reeglitele. Kõigi sõitjate gaasipedaal peab olema sõidu alguses sarnaselt programmeeritud, Lawson eksis tehniliste reeglite punkti 3.6.5 vastu.

Seega sai etapivõidu teisena lõpetanud 21-aastane britt Dan Ticktum (Carlin), teise koha pälvis 20-aastane austraallane Piastri (Prema Racing) ja kolmandaks kerkis Vips.

Võistlust parimalt stardikohalt alustama pidanud Marcus Armstrong (DAMS) startis tehniliste probleemide tõttu hoopis boksiteelt ja katkestas juba kolmandal ringil.

Kui eilses sprindis sai Vips kiireima ringi eest kaks lisapunkti, siis täna korjas lisapunktid Robert Shwartsman (Prema).

Eile oli Vips saanud viienda koha.

Täna õhtupoolikul algusega kell 18.15 stardib Monacos ka põhisõit, mida Vips alustab kvalifikatsioonis välja sõidetud viiendalt kohalt.