Tokyo on üks üheksast Jaapani prefektuurist, kus kehtib vähemalt kuni 31. maini koroonaviiruse tõttu eriolukord.

"Me nägime, kuidas eriolukorra tingimustes viisid viis spordiala läbi oma testvõistluse," sõnas Coates, vahendab BBC Sport. "Kõik plaanid, mis meil on tehtud sportlaste ja Jaapani elanike turvalisuse tagamiseks ja kaitsmiseks, põhinevad kõige halvematel asjaoludel, seega on vastus [küsimusele, kas mängud võivad toimuda erakorralise seisukorra ajal - toim.] absoluutselt jah."

"Maailma terviseorganisatsioonilt saadud teaduslikud nõuanded on see, mida oleme järginud, ja kõik need meetmed on piisavad, et tagada inimeste tervisele ohutu ja turvaline mängude läbiviimine, sõltumata sellest, kas see on eriolukorra ajal või mitte," lisas asepresident.

Jaapani hiljutised küsitlused näitavad, et ligi 70% elanikkonnast ei soovi 23. juulil algavate olümpiamängude pidamist Tokyos. Coatesi arvates ei tasu neid numbreid puhta kullana võtta.

"Kui inimeste vaktsineerimise protsent tõuseb, muutub ka avalik arvamus positiivsemaks. Ja isegi kui ei muutu, on meil vaja oma tööd teha ja tagada, et olümpia on kõigile turvaline," sõnas Coates.