20. mail Portugali ralli kodulehel avaldatud teatest ilmneb, et kaheksal Peugeot 208 Rally4 autol, mis osalevad hooaja neljandal MM-etapil Peugeot Rally Cup Iberica sarja raames, ei vastanud nõuetele üks turvapuuri uksepoolne element (door bar gusset).

Reedel kohaliku aja järgi kell 18.00 kohtunike juures aru andmas käinud PSA meeskonna pealik Didier Clement selgitas, et nende jaoks on turvalisus tähtis ning nad jälgivad alati tähelepanelikult kõikide tarnitavate autoosade FIA nõuetele vastavust, kuid üks tarnija polnud suutnud nende nõuetega sammu pidada. Ta lubas, et meeskond paneb paika uued protseduurid, vältimaks taoliste vahejuhtumite kordumist.

Sellest hoolimata leiti, et PSA MOTORSPORT on eksinud 2021. aasta FIA rahvusvahelise spordikoodeksi reegli 12.3.1 vastu ning neile määrati 30 000-eurone trahv, millest 15 000 tuleb tasuda kohe ning teine pool jääb üles tingimisi, kuni järgmise sarnase rikkumise kordumiseni.

Ekipaažidele, mille autod kannavad numbreid 77, 78, 79, 81, 87, 91, 92 ja 93 (kõik Hispaania või Portugali rallipaarid) karistust ei määratud. Autotootja kinnitas, et kvaliteedidefekt ei mõjuta turvalisust ega šassii tugevust.