Vips alustas sõitu kuuendalt kohalt, aga lasi kohe stardisirgel Dan Ticktumi (Carlin) endast mööda, ent avakurvi lõpuks oli eespool taas eestlane. 15. ringil tõusis Vips viiendaks, sest tehniliste probleemide tõttu pidi katkestama Christian Lundgaard (ART Grand Prix). Viiendal positsioonil ka Vips lõpetas.

Kuna hooaja avaetapil Bahreinis jäi eestlane punktideta, on tänane sõit tema senise hooaja parim tulemus. Viienda koha eest teenis ta kuus punkti, lisaks kaks punkti kiireima ringiaja eest.

Sõidu võitis stardist finišini juhtinud Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi Racing), kellele järgnesid tiimikaaslane Felipe Drugovich ja DAMS-i sõitja Roy Nissany.

Monaco GP jätkub homme, kui kavas on teine sprindisõit ja põhisõit.

Hommikusel sprindisõidul pööratakse tänase sõidu esikümme pea peale ehk viiendal kohal lõpetanud Vips stardib homme kuuendana.

Täiendatud:

Sotsiaalmeedias kirjutatakse, et Vips on väidetavalt turvaauto rajal olemise ajal reegleid rikkunud ning sattunud kohtunike uurimise alla.

Kuna F2 koduleheküljel on Vipsi arvele kirjutatud 8 punkti, siis tundub, et vähemalt punktikaristust eestlane ei saanud.

Loe lähemalt blogist!

ENNE SÕITU:

Eesti vormeliäss, Red Bulli juunior Jüri Vips (Hitech GP) sai eilses kvalifikatsioonis viienda koha. Kvalifikatsiooniga pandi aga paika laupäeva õhtul toimuva põhisõidu stardijärjestus.

Tänasel sprindisõidul pööratakse kvalifikatsiooni esikümne järjestus ringi ehk Vips alustab sprindisõitu kuuendalt kohalt. Monacos on kavas ka teine sprindisõit, mis sõidetakse homme kell 9.20.

Vipsil on Monacost hädasti punkte vaja, et mitte konkurente üldarvestuses liiga kaugele lasta. Bahreinis toimunud hooaja avaetapil jäi eestlane punktideta. Kolme sõidu järel hoiab liidrikohta Guanyu Zhou (UNI-Virtuosi Racing) 41 punktiga, kellele järgnevad Vipsi tiimikaaslane Liam Lawson (30p) ja Jehun Daruvala (Carlin; 28p).