ESPN-i teatel on prokuratuur keelanud süüalustel riigist lahkuda. Süüdimõistva kohtuotsuse puhul ootab süüdistatavaid ees 8 - 25 aasta pikkune vanglakaristus. Teiste hulgas on süüdistus esitatud neurokirurgile Leopoldo Luquele, kes Maradonale operatsiooni tegi ja psühhiaatrile Agustina Cosachovile, kes argentiilase eest hoolitses. Mõlemad mehed on süüdistusi eitanud. Lisaks on süüdistuse saanud kaks medõde, üks medõe koordinaator, üks arst ja psühholoog.

Maradona suri mullu 25. novembril südamerikke tõttu. Kaks nädalat varem oli 60-aastane argentiinlane käinud ajuoperatsioonil.

Prokuratuur avaldas mai alguses nende tellimusel koostatud 70-leheküljelise raporti, mille koostas 20-st meditsiinieksperdist koosnev meeskond. Aruanne väitis, et Maradonal olnuks märkimisväärselt paremad võimalused ellu jääda, kui tema eest oleks korralikult hoolt kantud. Uurimise kohaselt jäeti Argentiina vutilegend saatuse hooleks vähemalt viimaseks kaheteistkümneks tunniks oma elus.

Maradona lahkamisraport kinnitas, et argentiinlase organismis ei olnud jälgi narkootikumidest ega ka alkoholist. Uurijad leidsid vutilegendi organismist ainult jälgi depressiooni ja ärevushäirete raviks mõeldud retseptiravimitest.

Kohtuprotsess süüaluste üle algab 31. mail.