Enamik tähtedest madistavad praegu NHL-i play-off'is ja koroonapiirangute tõttu on lombi tagant koondistega liitumine keeruline. Riia "mulli" jõudes tuleb esmalt seitse päeva karantiinis istuda ja alles siis saab mängimisele mõelda.

Pealegi on NHL-i ajakava tänavu nihkes. Tavaliselt oleks enamike võistkondade hooaeg mai teises pooles juba lõppenud, aga praegu käivad alles esimese ringi matšid.

Valitsev olümpiavõitja Venemaa (ametlikult mängitakse küll Venemaa olümpiakomitee lipu all - A.K) tahab igalt turniirilt kuldmedalit. Idanaabrite meedia on MM-i eel kõvasti häirekella löönud, sest koosseisu peetakse nõrgapoolseks ja kogenematuks.

Venelaste nimekirjas on koguni 16 MM-i debütanti. Võistkonna liidriks peetakse Philadelphia Flyersi kaitsjat Ivan Provorovit. Õhus on ka võimalus, et koondisega liitub Minnesota Wildi ründetäht Kirill Kaprizov. Portaal Championat.com-i hinnangul on selle tõenäosus 50 protsenti.

Võrreldes teiste Euroopa tiimidega on Venemaal siiski kõige enam NHL-i mängijad - minimaalselt seitse, maksimaalselt üheksa.

Tiitlikaitsjal Soomel on praegu nimekirjas vaid kaks NHL-i hokimeest ja Tšehhil üks, Rootsi saab parimal juhul arvestada viiega.

Kanadal ja USA-l on NHL-i mängijaid muidugi lademetes, aga ka nende suurimad tähed on puudu.

Vaata koosseise SIIT.

Kihlveokontorite hinnangul on suurim favoriit Venemaa, järgnevad Tšehhi, Kanada, Rootsi ja Soome. USA ja Šveitsi võimalusi hinnatakse juba kesisemalt.

MM-i võõrustava Läti jaoks oleks veerandfinaali pääsemine suur kordaminek. Mängitakse kahes kaheksaliikmelises alagrupis, veerandfinaali pääsevad mõlema grupi neli paremat.

A-grupp: Valgevene, Tšehhi, Taani, Suurbritannia, Venemaa, Slovakkia, Rootsi, Šveits

B-grupp: Kanada, Soome, Saksamaa, Itaalia, Kasahstan, Läti, Norra, USA