Uudses play-in formaadis peavad NBA mõlema konverentsi põhihooaja seitsmenda kuni kümnenda koha tiimid miniturniiri, kus on mängus viimased play-off'i kohad. Lakers oli põhiturniiril seitsmes ja Warriors kaheksas, tänu võidule kuulub Lakersile play-off'is seitsmes asetus.

Lakers läheb läänekonverentsi esimeses ringis vastamisi põhihooajal teisena lõpetanud Phoenix Sunsiga.

Warriors madistab ööl vastu laupäeva kaheksanda asetuse nimel Memphis Grizzliesiga, kes alistas täna öösel kodus San Antonio Spursi 100:96. Võitja kohtub play-off'is Utah Jazziga.

Lakers - Warriorsi matšis juhtisid suurema osa ajast külalised, aga neljanda veerandi alguses läks 87:80 ette Lakers. Warriors jõudis Stephen Curry juhtimisel järgi ja võitja otsustas viimane minut.

Lakersi võiduviskeks kujunes LeBron Jamesi raske kolmene 58,2 sekundit enne lõppu. Kaitses tegutses Lakers eeskujulikult - Curryt enam viskele ei lastud - ja sellest piisas.

Anthony Davis tõi Lakersile 25 punkti ja 12 lauapalli, Jamesi arvele jäi 22 punkti, 11 lauapalli ja 10 korvisöötu. Curry viskas Warriorsi kasuks 37 punkti, Andrew Wiggins lisas 21 punkti.

Teises mängus tegi suurepärase esituse Memhis Grizzliesi tsenter Jonas Valanciunas, kes viskas 23 punkti, võttis 23 lauapalli ja pani 3 blokki. Memphise resultatiivseim oli Dillon Brooks 24 punktiga. Spursi kasuks viskasid nii Rudy Gay kui ka DeMar DeRozan 20 punkti, aga kahe peale tabasid nad viskeid vaid 42-st 13.

Idakonverentsis mängivad viimase play-off koha välja Washington Wizards ja Indiana Pacers.