Benzema arvati koondisest välja pärast 2015. aasta väljapressimisskandaali.

Süüdistuse kohaselt proovis Benzema pressida raha välja koondisekaaslaselt Mathieu Valbuenat, ähvardades avaldada viimase koduse seksivideo. Samas kaasuses võeti vahi alla ka teine Prantsusmaa ründaja Djibril Cisse, kuid tema vabastati. Juhtum pole endiselt lahendust leidnud, Benzemad oodatakse juba mitu kuud kohtusse.

Prantsusmaa koondise särgis 81 mänguga 27 väravat löönud Benzemal on olnud kana kitkuda ka Deschampsiga. Pärast seda, kui peatreener jättis ta 2016. aasta EM-koondisest välja, süüdistas ründaja Deschampsi rassismis.

"Ta (Deschamps) allus Prantsusmaa rassistliku osa survele. Ta on kursis, et Prantsusmaal jõudis paremäärmuslik partei kahel viimasel korral valimiste teise ringi. Seetõttu ma ei teagi, kas see otsus on vaid Didieri tehtud," rääkis Benzema toona.

Nüüd otsustas Deschamps ründeässaga siiski koostööd teha.

"Kohtusime ja rääkisime pikalt. Mõtlesin väga pikalt ja jõudsin sellisele otsusele. Nii minul kui ka temal oli seda jutuajamist väga vaja. Rahvuskoondise peatreenerina olen alati enda asjad kõrvale jätnud. Koondis on suurem kui mina," vahendas peatreeneri sõnu Eurosport.

Prantsusmaa koondise nimekirjas on 26 pallurit, kes saavad kõik EM-ile kaasa sõita. Igaks mänguks saab üles anda 23 meest.

Koosseis:

Väravavahid: Hugo Lloris (Tottenham), Mike Maignan (Losc), Steve Mandanda (Marseille)

Kaitsjad: Lucas Digne (Everton), Leo Dubois (Lyon), Lucas Hernandez (Müncheni Bayern), Presnel Kimpembe (PSG), Jules Kounde (Sevilla), Clement Lenglet (Barcelona), Benjamin Pavard (Müncheni Bayern), Raphael Varane (Madridi Real), Kurt Zouma (Chelsea)

Poolkaitsjad: N'Golo Kante (Chelsea), Thomas Lemar (Madridi Atletico), Paul Pogba (Manchester United), Adrien Rabiot (Torino Juventus), Moussa Sissoko (Tottenham), Corentin Tolisso (Müncheni Bayern)

Ründajad: Wissam Ben Yedder (Monaco), Karim Benzema (Madridi Real), Kingsley Coman (Müncheni Bayern), Ousmane Dembele (Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Barcelona), Kylian Mbappe (PSG), Marcus Thuram (Mönchengladbachi Borussia)