79-aastase Alberti karjäär algas 1963. aastal raadios New York Knicksi kohtumisi vahendades, õige pea tegi ameeriklane sammu telesse.

Viimased 22 aastat on Albert töötanud telekanalis TNT. Seal kommenteerib ta ka oma viimast seeriat, tänavust NBA idakonverentsi finaali.

"Need 55 aastat NBA juures on justkui linnulennul mööda läinud. Mul on olnud õnn töötada niivõrd imeliste ja andekate inimestega. Nüüd tekib mul võimalus parandada oma aiatööde- ja tantsuoskusi," rääkis Albert oma tööandja pressiteate vahendusel.

Lisaks tähtsatele NBA mängudele on ta televaatajateni toonud kaheksa NFL-i Super Bowli ja kaheksa NHL-i Stanley Cupi finaalseeriat.

Albert oli oma populaarsuse tipul 1990. aastatel, kui palliplatsil tegid ilma Michael Jordan ja Chicago Bulls.

Bullsi viimast, hooajal 1997/1998 võidetud meistritiitlit Albert kommenteerida ei saanud, sest ta mõisteti 1997. aastal süüdi seksuaalses väärkohtlemises. Alberti toonane tööandja NBC vallandas ta sama aasta sügisel.

Viimastel aastatel on Alberti maine järsult langenud, sest eeldatavasti vanuse tõttu on ta enamikes mängus teinud jämedaid eksimusi - ajanud mängijaid sassi ning lugenud kolmepunktiviskeid kahesteks ja vastupidi.