Kolme aasta vältel aitasid Eesti naiste maastikuratta distsipliinile kvalifitseeruda Greete Steinburg, Mari-Liis Mõttus, Maaris Meier ja Janika Lõiv.

"Hea meel on, et me oleme Tokyos esindatud nii maanteesõidus kui ka maastikurattasõidus. Eriti rõõmustab, et meie naisratturite püüdluseid saatis edu ja Janika Lõiv saab võistelda olümpiamängudel," ütles EJL-i president Raivo Rand.

Tokyo olümpiamängud toimuvad 23. juuli - 8. august.

Naiste maastikurattavõistlusele saame kaasa elada teisipäeval, 27. juulil kell 15:00 - 17:00 Jaapani aja järgi. Maastikurattavõistlus on olümpiamängude programmis alates 1996. aastast, mil mängud toimusid Atlantas ehk sel aastal saab antud distsipliinile kaasa elada juba seitsmendat korda. Korraldajate sõnul on raja profiil üks olümpiaajaloo raskemaid.

Naiste eliitklassi üks favoriite on kahtlemata prantslanna Pauline Ferrand-Prévot, kes on kolmekordne XCO (cross-country Olympic mountain biking) maailmameister, lisaks sellele on ta võitnud viis maailmameistri tiitlit, neist kolm meeskondlikku XCO, üks maratoni maastikurattasõidus ja üks maanteerattasõidus. Teine favoriit on prantslanna Loana Lecomte, kes on sellel hooajal mõlemad MK etapid võitnud.

Lisaks Janika Lõivule esindavad Eestit Tokyo olümpial Tanel Kangert (Team BikeExchange) ja Peeter Pruus (Torpado Südtirol MTB Pro Team).