Kohaliku meedia suureks üllatuseks kuulub koosseisu ka Dortmundi Borussia poolkaitsja Axel Witsel, kes sai jaanuaris tõsiselt vigastada Bundesliga mängus RB Leipzigi vastu ning ravib oma Achilleuse kõõlust tänase päevani.

"Me ei oota Witselilt midagi. Fakt, et ta on seal, on auhind raske töö eest, mis ta viimastel kuudel on teinud. Lõpliku otsuse teeme 11. juunil, kuid niikaua anname talle võimaluse tööd teha ja end valmis seada," rääkis Belgia koondise peatreener Roberto Martinez.

Nimekamatest väljajääjatest tuleb välja tuua Marouane Fellaini, kes pärast 2019. aastal Manchester Unitedist lahkumist mängib Hiina Superliigas ning kuulus viimati koondisesse 2018. aastal. "Me teame, kui tähtis Fellaini on, aga kolm aastat ilma koondise jalgpallita on pikk aeg. Liiga pikk, et valikusse mahtuda. Peame andma eelise meestele, kes seal viimasel ajal rohkem on mänginud," vahendab hispaanlasest lootsi sõnu ajaleht Het Nieuwsblad.

Nimekirjast leiab hoolimata vigastusterohkest hooajast ka Eden Hazardi ning loomulikult ei puudu belglaste ridadest nende suurimad tähed Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku ja Thibaut Courtois.

Belgia alustab EM-i 12. juunil Peterburis Venemaa vastu, kohtudes viis päeva hiljem Taaniga. 21. juunil on nende viimaseks vastaseks B-alagrupis Soome.

Belgia koondis EM-iks:

Väravavahid: Thibaut Courtois (Madridi Real), Simon Mignolet (Club Brugge), Matz Sels (Strasbourg)

Kaitsjad: Toby Alderweireld (Tottenham), Dedryck Boyata (Berliini Hertha), Jason Denayer (Lyon), Thomas Vermaelen (Vissel Kobe), Jan Vertonghen (Benfica)

Poolkaitsjad: Yannick Carrasco (Madridi Atletico, Hispaania), Timothy Castagne (Leicester), Nacer Chadli (Istanbuli Basaksehir), Thorgan Hazard (Dortmund), Thomas Meunier (Dortmund), Kevin De Bruyne (Manchester City), Leander Dendoncker (Wolverhampton), Dennis Praet (Leicester), Youri Tielemans (Leicester), Hans Vanaken (Club Brugge), Axel Witsel (Dortmund)

Ründajad: Jeremy Doku (Rennes), Eden Hazard (Madridi Real), Dries Mertens (Napoli), Leandro Trossard (Brighton), Michy Batshuayi (Crystal Palace), Christian Benteke (Crystal Palace), Romelu Lukaku (Milano Inter)

11-meheline varunimekiri: Thomas Kaminski (Blackburn), Alexis Saelemaekers (AC Milan), Albert Sambi Lokonga (Anderlecht), Bryan Heynen (Genk), Thomas Foket (Reims), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Brandon Mechele (Club Brugge), Jordan Lukaku (Antwerp), Zino Vanheusden (Liege'i Standard), Yari Verschaeren (Anderlecht), Charles De Ketelaere (Club Brugge).