65-aastane Keller tunnistas, et tegi "tõsise vea", kui võrdles 23. aprillil toimunud koosolekul DFB asepresidenti Rainer Kochi kunagise Rahvakohtu (Volksgerichtshof) presidendi Roland Freisleriga (30.10.1893 - 3.02.1945). Viimast tunti selle poolest, et ta oli oma kohtualuste suhtes erakordselt julm ning saatis nad enamasti tapalavale.

Koch, kes ise peab tsiviilkohtuniku ametit, ei võtnud aga vabandust vastu ning mitmed Saksamaa regionaalsed jalgpalliliidud avaldasid 2. mail Kellerile umbusaldust. DFB andis asja ka sisetribunali uurida.

Täna avaldas Keller teate, millega taandab end DFB presidendiametist, et alaliit saaks teha "sügavale ulatuva ja vajaliku restardi", vahendab Deutsche Welle.

"DFB peab muutuma. See peab taastama oma usaldusväärsuse ning usalduse oma terviklikkuse ja tulemuslikkuse suhtes," ütles Keller, kurtes, et on oma organisatsioonis korduvalt kokku puutunud "vastupanu ja müüridega", kui ta üritas alaliitu muuta "professionaalsemaks ja kaasaegsemaks".

Keller lisas, et tal ei õnnestunud "saavutada usaldusväärset ja kollegiaalset koostööd DFB erinevates organites", nagu ta kavatses teha, kui ta 2019. aasta septembris presidendiametisse valiti.

Koos Kelleriga lahkub Saksamaa jalgpalliliidust peasekretär Friedrich Curtius, kellega Keller pikka aega vaenujalal on olnud. Koch ja teine asepresident Peter Peters jäävad ametisse ajutiste presidentidena kuni 2022. aasta alguseni, mil toimub DFB järgmine üldkoosolek. Koch on öelnud, et ta järgmistel valimistel enam ei kandideeri.

2019. aasta oktoobris, kui Eesti jalgpallikoondis Tallinnas Saksamaaga mängis, osales Keller rivistusele järgnenud kätlemistseremoonial. Koos temaga tervitasid mängijaid A. Le Coq Arenal Eesti vutiliidu president Aivar Pohlak, toonane siseminister Mart Helme ning kahekordne trekisõidu olümpiavõitja Erika Salumäe.

Kelleri eelkäija Reinhard Grindel astus DFB presidendiametist ning rahvusvahelistest alaliitudest UEFA-st ja FIFA-st tagasi 2019. aastal, kui selgus, et oli poolteist aastat varem võtnud Ukraina jalgpalliametnikult kingitusena vastu hinnalise luksuskella.

Varasemalt on korruptsioonijuhtum saatuslikuks saanud ka DFB ekspresidendile Wolfgang Niersbachile, keda seostati kahtlase maksega, mis eelnes Saksamaa määramisele 2006. aasta MM-finaalturniiri korraldajaks.

Saksamaal toimub suurturniiri uuesti 2024. aastal, mil võõrustatakse EM-finaalturniiri. Sel kolmapäeval oodatakse Saksamaal koondise peatreeneri Joachim Löwi nimekirja meestest, kes hakkavad valmistuma vähem kui kuu aja pärast algavateks Euroopa meistrivõistlusteks.