Viiendat aastat Mercedeses sõitev soomlane pole seni suutnud veel kogu hooaja lõikes tiimikaaslasele Lewis Hamiltonile suurt konkurentsi pakkuda. Viimasel kahel hooajal on Bottas saavutanud üldarvestuses teise koha, kuid Hamiltonile on ta siiski kindlalt alla jäänud.

"On oluline, et mõtleksin rohkem enda peale. Pean mõtlema karjääriga seotud eesmärgi peale - milleks on MM-tiitel - ja vähem teistele," sõnas Bottas väljaandele GP Racing. "Inimene ei saa ennast muuta, aga kui vaadata suuremat pilti, siis inimene ei kesta igavesti."

"Kui sa oled tipptiimiga viis-kuus aastat koos, eeldavad nad sinult vähemalt ühte tiitlit," tõdes Bottas. "Niimoodi F1-s juba asjad käivad ja mõistan seda täiesti. Kindlasti pean heas mõttes meeskonnale väljakutset pakkuma. Tahan nii, et kõik munad oleksid minu korvis ehk tahan, et (meeskond) annaks mulle parema strateegia (sõidu ajal)."

2017. aastal Mercedesega liitunud Bottas on senise aja jooksul võitnud Mercedese ridades üheksa etappi ja jõudnud 50-l korral poodiumile.