Pärnu meeskonna tavapärastel liidritel ei õnnestunud finaalseeria kolmandas mängus miski. Algviisikus platsile tulnud Märt Rosenthal ja Mihkel Kirves jäid nullile, Kristjan Kanguri arvele jäi kolm, Risto Valgele viis ja Edon Maxhunile seitse silma.

Nii suure kollektiivse ärakukkumise kompenseerimiseks pole Pärnul piisavalt sügavust. Teisel poolajal ohtralt mänguaega saanud vahetusmehed olid küll tublid, kuid mäng oli selleks ajaks tehtud. Vahepeal juba 25 punktiga juhtinud Kalev/Cramo võitis lõpuks 68 : 53 ja asus seeriat 2 : 1 juhtima.

Seevastu Kalev oli oma sõiduvees. Kaitses mängiti meeskondlikult hästi, rünnakud vedas käima Marcus Keene ning teised aitasid kaasa. „Kõik mehed olid väga hästi häälestunud. Tahtsime esimesest minutist oma joont ajada ja seekord surusime selle päris hästi peale," nentis Kalevi kapten Martin Dorbek.   

„Me polnud meeskondlikult valmis. Need, kes tavaliselt 30 minutit mängivad, olid kollektiivselt omadega läbi," tõdes Pärnu peatreener Heiko Rannula. „See oli selline mäng... Kalev kasutab sellised asjad kohe ära."

Delfi ja Eesti Päevalehe tähelepanekud finaalseeria kolmandast kohtumisest: