Seefeldi dopinguskandaalis olulist rolli mänginud Alaverile määrati 2019. aastal tingimisi vangistus 1,5 aasta pikkuse katseajaga. Alaver jäi toona kohtus süüdi dopingu tarvitamisele kallutamises.

Kuna kohtuotsus jõustus 2019. aasta 14. novembril ja seejärel ei ole Alaver toime pannud ühtegi tahtlikku kuritegu, siis on endine suusatreener Eesti seaduste silmis nüüd vaba mees.

Treeneritööle Alaver siiski naasta veel ei saa, kuna seda takistab Rahvusvahelise Suusaliidu FIS-i poolt määratud nelja aata pikkune spordis tegutsemise keeld. See piirang kehtib Alaverile 2023. aasta 23. augustini.

Alaveri spordis tegutsemise keeld oli teravalt luubi all mullu, kui ta aitas Aivar Rehemaal ja viimase õpilastel ajada asju seoses Soome laagrisse minemisega. Seetõttu määrati ka Rehemaale ajutine spordis tegutsemise keeld, mis peagi aga tühistati.

Viimasena avalikkuse ette jõudnud uudise kohaselt kasutas Alaver näiteks dopingukullerina ka kahekordset maailmameistrit Andrus Veerpalu.

Kui Alaveri spordis tegutsemise keeld kehtib veel üle kahe aasta, siis näiteks Veerpalu võib treeneritööle naasta juba tänavu, kuna tema spordis tegutsemise keeld saab läbi juba tänavu 28. septembril.