Kalev sai avaveerandi lõpuks eduseisu 18:12. Teist veerandit alustas kodumeeskond väga võimsalt ja kasvatas viie minutiga edu juba 17-punktiliseks (32:15). Pärnu oli suures hädas visketabavusega - mängust vaid 22% (6/27). Poolajavileks kasvas kalevlaste edu juba 44:21-le. Marcus Keene`i arvel oli 19 punkti.

Kolmandal veerandil kasvatas Kalev korraks vahe juba 29-punktiliseks ning otsustava perioodi eel olid tablool numbrid 58:35. Lõpuperioodil said enamus Pärnu põhimehi juba puhkust ja ka Kalev andis mänguminuteid meestele, kes seda tavaliselt vähem saavad. Kuigi Kalev oli vahepeal ligi viis minutit kuival ja lasi pärnakad 17 punkti kaugusele (65:48), võitjas enam kordagi kahtlust ei tekkinud.

Kalevi resultatiivseim oli Keene, kes tõi 22 minutiga 24 punkti. Vigastuspausilt naasnud Janari Jõesaar võttis 17 minutiga kaheksa lauapalli ja viskas viis punkti. Pärnu poolel tõid Lauris Blaus ja neli kaugviset tabanud Kasper Suurorg võrdselt 14 silma. Kohtumise lõpuks oli pärnakate visketabavus mängust 30% Kalevi 40% vastu. Lisaks tegid külalised kuus pallikaotust enam (18 vs 12) ja lasid Kalevil visata kiirrünnakutest 15 punkti.

Seeria neljas mäng on juba esmaspäeval Pärnus. Vajadusel on viies kohtumine kavas kolmapäeval Tallinnas.


Kolmas finaalmäng täispikkuses: