Eesti vajas täna mängus püsimiseks vähemalt 3:1 võitu, paraku kaotati avageim 15:25, teine võideti 25:23, kuid kolmandas jäädi jälle suurelt alla 17:25 ja sellega oli selge, et seekord EM-ile ei jõuta. Šveits võitis ka kolmanda geimi 25:22 ja mängu 3:1.

Eesti jaoks lõppes EM-valikturniir seega nelja kaotusega, Šveitsilt saadi kahe mängu peale kolm geimi (2:3, 1:3), Valgevene oli meie jaoks liiga kõva pähkel (0:3, 0:3). Seega esimesel katsel ei suutnud Itaalia tipptreener Lorenzo Micelli korrata eelmise juhendaja Andrei Ojametsa saavutust, mäletatavasti võitis Eesti eelmises valiktsüklis Soome, Rootsi ja Tšehhi ees alagrupi ja pääses esmakordselt EM-ile.

Kertu Laak tõi täna 19 punkti (efektiivsus +15; rünnak 41%), nurgaründajate tugi jäi aga lahjaks, ehkki Micelli tegi ohtralt vahetusi ja otsis õiget kooslust. Nette Peidi arvele jäi 5 punkti (-4; 18%), Kristiine Miilen tõi 1 (-2; 25%), Anu Ennok 2 (-1; 6%), Merilin Paalo 2 (0; 33%) ja alles lõpus oma võimaluse saanud Silvia Pertens 3 (+1; 33%). Taas oli Eesti suurimaks murelapseks servi vastuvõtt (35%), hambutuks jäi ka serv. STATISTIKA

Väga hästi tegutses täna keskblokeerija Eliise Hollas, kes pani 6 blokki ja kogus 13 punkti (+9), teine temporündaja Liis Kullerkann lisas omalt poolt 9 silma (+6).

Šveitsi resultatiivsemad olid Maja Storck (26 punkti; +19), Korina Perkovac (17; +7) ja Laura Künzler 17 (+11).

Enne mängu:

Eelmises EM-valiksarjas tegi Eesti naiskond ajalugu, murdes üldse esimese meie olümpiaala pallimänguvõistkonnana finaalturniirile. Toona võideti Andrei Ojametsa juhendamisel alagrupp üllatuslikult Soome, Rootsi ja Tšehhi ees.

Seekord loositi meid kolmesesse gruppi, kus pääseb EM-ile kaks esimest. Paraku on seis keeruline - võõrustaja Valgevenele on Itaalia tipptreeneri Lorenzo Micelli juhtimisel kaotatud kaotatud kaks korda 0:3. Jõukohasemaks peetud Šveitsile jäädi avavoorus alla 2:3, ehkki viiendas geimis juhiti veel 13:8.

Nüüd on seis selline, et kõik pole enam oma kätes. Isegi kui Šveitsi võidetakse täna 3:1 või 3:0 ja meie omavaheline seis oleks positiivne, siis tuleb arvestada, et homses Šveitsi - Valgevene kohtumises pole võõrustajatel enam midagi kaalul. Grupi esikoht on nagunii tagatud. Seega poleks ime, kui osadele põhimängijatele antakse puhkust. Ehk täna tuleb igal juhul võita ja seejärel loota, et Valgevene homme Šveitsile midagi kergelt ei annaks. Nende omavahelises avamängus jäi peale Valgevene 3:1.

Kuna Šveits sai avavoorus kätte geimi Valgevenelt, siis 3:2 võidust täna enam igal juhul ei piisa.

Tabeliseis: 1. Valgevene 3 võitu (9 punkti; 3 mängu), 2. Šveits 1 (2; 2), 3. Eesti 0 (1; 3).