Finaal pidi esialgu toimuma Istanbulis, kuid koroonapiirangute tõttu otsustas UEFA selle Portugali kolida. Nimelt on Türgi Suurbritannia silmis nn punane riik ehk mõlemad Inglismaa klubid ning nende fännid oleksid koju naastes pidanud karantiini jääma. Portugal aga punasesse nimekirja ei kuulu.

UEFA teatel saavad mõlemast klubist reisida 6000 fänni koha peale finaali vaatama. "Võtta toetajatelt ära võimalus näha mängu koha peal polnud valikus," selgitas UEFA president Aleksander Ceferin. "Mul on väga hea meel, et kompromiss on leitud."

BBC teatel pidasid UEFA, Suurbritannia valitsus ja Inglismaa jalgpalliliit läbirääkimisi, et finaali Londonis Wembley staadionil pidada, kuid riik ei soovinud vastu tulla soovile vabastada sponsorid, erinevad ametnikud ja ülekande tootjad karantiinist.

Ka mullu mängiti Meistrite Liiga finaal Portugalis, sedapuhku Lissabonis. Toona korraldati koroonapandeemia tõttu Lissabonis veerandfinaali jõudnud meeskondadele finaalturniir. Kusjuures ka möödunud aastal pidi eurohooaja tähtsaim mäng toimuma algselt Istanbulis.