Rapla võitis täna avaveerandi 18:16 ja esimese poolaja 41:35. Viimase veerandi eel oli Rapla eduseis 59:52. Veel neli minutit enne lõpusireeni juhtisid külalised kaheksa punktiga (69:61), kuid lõpuminuti alguses jõudis Tarvas Egert Halleri täpse kolmepunktiviske järel viigiseisuni 71:71.

Eriti põnevad olid kohtumise viimased paarkümmend sekundit. Kui mängida jäi 16 sekundit, eksis Renato Lindmets lähiviskel ja Rapla sai alustada viigiseisult viimast rünnakut. 11 sekundit enne sireeni vilistati aga palli üle toonud Saimon Sutile tagasimäng, sest ta astus keskväljal tagasi ja keskjoonele. Rünnaku õigus läks Tarvale, kuid kohe patustas pallikaotusega Devin Harris ning Sutile tehti viga. Sutt realiseeris mõlemad vabavisked ja need otsustasidki mängu saatuse. Tarva rünnak lõppes seejärel Sten Saaremäeli valesööduga ning siis realiseeris Roberts Freimanis ühe vabaviske kahest. Tarva lõpusekundi ülikaugvise enam ei tabanud ja Rapla oligi saanud raske võidu 74:71.

Freimanis oli võitjate resultatiivseim 16 punktiga. Sutt lisas 14, Sven Kaldre 13 ja Al-Wajid Aminu 12 silma. Tarva poolel tõid Lindmets 18 ja Harris 16 punkti.

Pronksiseeria otsustav viies kohtumine peetakse juba homme õhtul Raplas.

Tarvas oli avakohtumise võitnud 77:73, teise mängu kallutas aga enda kasuks Rapla numbritega 90:73. Teisipäeval toimunud kolmas mäng kuulus taas Tarvale, sedapuhku numbritega 82:79.

Vaata Sven Kaldre intervjuud:

Mäng täispikkuses: