Traagiline õnnetus juhtus teisipäeva õhtupoolikul umbes kell 17, kui Banks harjutas üksinda Common Edge'i väljakul ja järsku puhkes suur torm. Ootamatu välgutabamuse saanud Banks viidi küll kiiresti haiglasse, kuid veidi aega hiljem ta suri.

„Eile meie maailm peatus. Kaotasime säravaima tähe, oma kauni poisi Jordani. Tema naer, nakkav naeratus, kuldsed lokid - ta oli meie jaoks kõik. Meie armastus on lõputu. Head ööd, ilus poiss," teatas Banksi perekond.

Clifton Rangersi juunioride jalgpalliklubi kinnitas, et tegemist polnud ametliku treeninguga ning poiss harjutas õnnetuse hetkel üksinda.

"Sügava kahetsusega peame teatama uudisest, et täna õhtul välguga pihta saanud noor poiss on kahjuks meie seast lahkunud. Traagiline juhtum leidis aset meie koduväljakul Common Edge'i mänguväljakutel, kuid see ei juhtunud klubi treeningu ajal. Klubina oleme südamest murtud ja avaldame sügavat kaastunnet poisi perele," seisab Clifton Rangersi pressiteates.

Banks oli suur FC Liverpooli fänn ja tegeles usinalt heategevusega. Näiteks käis ta koroonakriisi ajal eesliinitöötajate autodele maiustusi viimas. Talle on teinud järelehüüde nii Liverpooli klubi kui nende mängumees James Milner.