Võistlussarja eripärana ei pea osalejad omama autot ja radu läbitakse koos juhendajaga. Kõik osalejad sõidavad korraldaja poolt välja pandud Renault Twingodega ning juhendajaks kõrvalistmel on endine või praegune võidusõitja.

„See on noortele suurepärane võimalus kuulata ja õppida,“ ütleb Ott Tänak. „Ettevõtmise mõte ongi ju anda tulevastele autojuhtidele eelaimdus, mida autosõit endast kujutab, harjutada ja koguda teadmisi. Isegi kui sõitmine kohe päris hästi välja ei tule, saab ju proovida uuesti.“

Eesti Noored Roolis MTÜ ja Eesti Autospordi Liidu koostöös korraldatav sari koosneb tänavu kuuest etapist. Olemuselt on tegemist vigursõiduvõistlustega, mis peetakse radadel üle Eesti: Lange Motokeskus (kaks võistlust), LaitseRallyPark, Audruring, Kulbilohu krossirada ja Kehala Ring. Igal võistlejal on igal etapil kolm katset, millest läheb arvesse parim tulemus.

Võisteldakse kahes vanuseklassis – 8-12aastased ja 13-15aastased – ning kummaski peetakse eraldi arvestust poistele ja tüdrukutele. „Muutsime algavaks hooajaks võistluse formaati osalejate jaoks kompaktsemaks. Noorem vanusegrupp alustab hommikul ja lõpetab lõuna paiku, vanem vanusegrupp alustab lõunast ja lõpetab õhtul,“ rääkis sarja üks korraldaja Sven Oras. „Lisaks kavandame etappide vahelisel ajal osalejatele võimalusi sõiduõppeks."

Noored Roolis – A1M Motorsport võistlussarjas saavad osaleda päris algajad, need, kel pole varem olnud Eesti Autospordi Liidu võistlejalitsentsi. Eelmisel aastal osales sarjas 107 noort.

Noored Roolis – A1M Motorport 2021 kalender:

23.05.2021 Lange Motokeskus

20.06.2021 LaitseRallyPark

20.07.2021 Audruring

25.08.2021 Kulbilohu krossirada

22.09.2021 Kehala Ring

26.10.2021 Lange Motokeskus