79-aastane Reutemann sattus haiglasse kolmapäeval, kui tal avastati kodumaal Santa Fes seedesüsteemis verejooks, mida ei suudetud peatada.

Endise vormelisõitja seisund halvenes laupäeval nii palju, et ta tuli helikopteriga üle viia Rosario haiglasse, kirjutab Iltalehti.

Argentina meedia teatel viibib Reutemann endiselt intensiivravis, kuid tema seisund on praegu stabiilne. Argentiinlase seedesüsteemist avastatud verejooks on peatatud käärsoole endoskoopia abil.

Arstide sõnul oli käärsoole ja pärasoole vahelises soolestikus leitud verejooks tingitud angiodüsplaasiast ehk seedetrakti veresoonte kõrvalekaldest.

Reutemann suudab hetkel iseseisvalt hingata ega ole enam aparaatide all. "Tal pole viimase 24 tunni jooksul seedetraktis verejooksu märke ilmnenud. Talle on siirdatud punaseid vereliblesid," seisab pühapäeval kirjutatud arsti aruandes.

Reutemann võistles F1-sarjas aastatel 1972-1982 ning saavutas 12 etapivõitu ja 45 poodiumikohta. 1981. aastal, kui ta esindas Williamsit, saavutas ta kokkuvõttes teise koha. Kolmandana lõpetas ta kolmel hooajal (1975, 1978, 1980) ja seda eri tiimide koosseisus. Reutemann on kuni tänaseni viimane F1-sarjas etapivõidu pälvinud argentiinlane.

Kuulus soomlane Keke Rosberg tuli maailmameistriks 1982. aastal, kui tema tiimikaaslaseks oli hooaja alguses just Reutemann.