Eemaldamise põhjuseks oli Doncici löök vastaste tagamängija Collin Sextoni kubemepiirkonda.

22-aastane sloveen oli kohtunike otsuses üllatunud. "Tean, et lõin teda, aga see ei olnud meelega. Arvan, et selliseid asju juhtub mängus tihti, aga ma ei tea. Minu arust oli see lihtsalt kahe mängija võitlus lauapalli pärast," vahendas tema sõnu ESPN.

Mavericks võitis Clevelandis peetud kohtumise 124 : 97. Doncic jõudis 24 minutiga koguda 15 punkti, võitjate resultatiivseim oli Tim Hardaway jr. 25 punktiga.

Doncic ei saanud kohtumist lõpetada ka nädal tagasi, siis kukkus ta välja kahe tehnilise veaga. Tänavusel põhihooajal on Doncic saanud 15 tehnilist viga, iga järgmine tähendaks mängukeeldu.

40 võidu ja 28 kaotusega läänekonverentsis viiendat kohta hoidval Mavericksil on põhihooaja lõpuni veel neli kohtumist. Kuuendal positsioonil on Portland Trail Blazers (3929) ja seitsmendal tiitlikaitsja Los Angeles Lakers (3830).

Lakers võitis esmaspäeva varahommikul Anthony Davise 42 punkti toel kodus Phoenix Sunsi 123 : 110 ja üritab seitsmendast kohast pääseda. NBA uue süsteemi järgi on play-off'i koht tagatud vaid mõlema konverentsi kuuel esimesel, seitsmenda kuni kümnenda koha võistkonnad jagavad omavahel kaks ülejäänud kohta.

Esmalt lähevad vastamisi põhiturniiri seitsmes ja kaheksas ning üheksas ja kümnes tiim. Esimese paari võitja tagab endale play-off'iks seitsmenda asetuse. Kolmandas, kaheksandat asetust otsustavas matšis kohtub esimese paari kaotaja teise paari võitjaga.

Praeguse seisuga peaks Lakers esmalt mängima läänekonverentsis kaheksandal kohal oleva Golden State Warriorsiga. Kui Lakers kaotab, tuleb play-off'i pääsemiseks alistada kas Memphis Grizzlies või San Antonio Spurs. Spursi asemel võivad kümnendaks tõusta ka New Orleans Pelicans või Sacramento Kings.

NBA tabeliseisud: