Esialgsest 12 klubist pöörasid Superliigale kiirelt selja üheksa. Euroopa jalgpalliliit UEFA karistas neid rahatrahviga, ülejäänud kolme võib oodata UEFA võistlustel osalemise keeld.

Manchester United, Londoni Arsenal, Liverpool, Manchester City, Londoni Chelsea, Tottenham, AC Milan, Milano Inter ja Madridi Atletico peavad UEFA-le välja käima kokku 15 miljonit eurot, millega toetatakse noorte jalgpalli.

Lisaks peavad nad hooajal 2023/2024 loovutama viis protsenti tuludest, mis UEFA sarjades mängimisega teenitakse.

"Suur kolmik" ehk Real, Barcelona ja Juventus leiavad, et Superliiga projekt on hoolimata UEFA ähvardustest endiselt elujõuline.

"Oleme saanud kolmandatelt osapooltelt ähvardusi ja meile on avaldatud survet. See on lubamatu, sest nii takistatakse meie õigusi ja kohustusi leida jalgpalli ökosüsteemi parandamiseks uusi lahendusi. Oleme valmis kaaluma muudetud varianti, aga probleemid, mis lõid aluse Superliiga loomiseks, pole kadunud," seisis avalduses.

Klubide hinnangul seab UEFA poolt korraldatud võistlustel osalemine neid rahaliselt raskesse seisu, lisaks ei näe UEFA piisavalt vaeva, et tippklubide mänge noorte huvilisteni tuua.