Eesti naiskond pidas eile MM-turniiril oma viimased mängud Jaapani ja Šveitsiga. Päeva esimeses kohtumises oli Eesti vastakuti 2018. aasta olümpiapronksi Jaapaniga. Eesti näitas väga head mängu kuni kaheksanda vooruni, pärast mida juhiti veel mängu 6:5. Järgmises voorus õnnestus Jaapanil, suuresti tänu Eesti eksimustele, saada 3 punkti ja minna juhtima 8:6. Kümnendas voorus oli Marie Turmannil võimalus oma viimase viskega viia mäng ekstra vooru, kuid see ebaõnnestus ja üks punkt läks veel Jaapanile. Kogu mäng seega Jaapanile 9:6.

Päeva teises kohtumises oli Eesti vastaseks MM-i liider ja valitsev maailmameister Šveits. Taas oli Eesti mängus kuni seitsmenda vooruni, mil Šveits oli napilt peal 6:5. Järgmises voorus võttis Šveits aga viimase kivi eelist kasutades 2 punkti ja võitis lõpuks tulemusega 9:5. Eesti mängis statistiliselt enda kohta hea mängu (78 protsenti), aga valitsevatel maailmameistritel oli see koguni 87 protsenti.

Selle mänguga sai läbi Eesti kurlingunaiskonna ajaloo esimene MM, mille raames saavutati võit Saksamaa üle. Kokkuvõttes saadi 14. koht.

Võistkonna kapteni Marie Turmanni kommentaar: ”Kindlasti olen uhke kogu oma võistkonna ja treenerite üle. Kui mõned üksikud mängud välja jätta, siis olime muidu mängudes sees kuni lõpuni. Hea meel on selle üle, et saime võidu kätte, kuid saime tõestust, et meist kogenumad suutsid päris mitmed mängud enda kasuks pöörata just tänu sarnastele varasematele kogemustele, mida meil ei olnud. Saime kinnitust, et suudame kõigi vastu mängida. Et absoluutset tippu võita, on vaja mängida stabiilselt kõik 10 vooru, mitte 8, 9 või 9 ja pool. Ühe eksimuse hind on sellel tasemel väga kõrge ja võib maksta võidu. Oli suurepärane kogemus ja oleme võistkonnana siin kindlasti palju kasvanud ja arenenud.”

Eesti naiskond mängis MM-il koosseisus kapten Marie Turmann, abikapten Liisa Turmann, Heili Grossmann, Erika Tuvike ja Kerli Laidsalu. Võistkonna treeneriteks on Nicole Strausak (Šveits) ja Derek Brown (Šotimaa).

Uus naiste kurlingu maailmameister selgub 9. mail.